Samsung Galaxy S3 root

Doneer een kop koffie:

Samsung bracht in mei 2012 de Galaxy S3 op de markt in Europa. Dit toestel betekende de definitieve doorbraak voor Samsung met Android-smartphones. Sinds de release heeft de Galaxy S3 menig verkooprecord verbroken. Er zijn verschillende manieren om een Galaxy S3 root uit te voeren, onderstaande heeft onze voorkeur.

Benodigdheden

1. Een PC met Windows.
2. De USB-kabel.
3. Uiteraard een Samsung Galaxy S3.
4. Installeer Samsung Kies.
5. Download CF-Auto-Root-m0-m0xx-gti9300.

De Samsung Galaxy S3 rooten

1. Pak het bestand CF-Auto-Root-mo-moxx-gti9300 uit en plaats deze bestanden op je bureaublad.
2. Open het programma Odin (een van de net uitgepakte bestanden)
3. Klik in Odin op de knop PDA en kies voor het bestand CF-Auto-Root-m0-m0xx-gti9300.tar.md5.
4. Schakel USB-foutopsporing in op je toestel. Ga naar Instellingen >> Toestel-info >> Druk 7 keer op het buildnummer. Doe vervolgens dit: Instellingen >> Ontwikkelaarsopties >> USB-foutopsporing aanvinken.
5. Schakel je telefoon uit en start deze in downloadmodus, dit doe je als volgt, druk de onderste volume knop, de home button en de uit/aan knop tegelijkertijd in en houdt deze even vast. Als het goed is kom je nu bij een Warning scherm. Ga verder door op de volume knop omhoog te drukken.
6. Zorg dat in Odin alleen het vakje Auto Reboot aangevinkt staat. Druk daarna op de start knop om de Galaxy S3 root in gang te zetten.

Na het doorlopen van dit stappenplan heb je de Samsung Galaxy S3 root met succes uitgevoerd. Een wereld met bijna onbeperkte mogelijkheden gaat voor je open. Mocht je een custom rom willen installeren dan verwijzen we je met alle plezier door naar xda-developers. Hulp nodig? Dan kun je ons gewoon een mailtje sturen.

Specificaties

Merk en serie Besturingssysteem Schermdiagonaal
Samsung  Galaxy S3 Google Android 4.1 Jellybean 4.8” 1280 x 720 (306 ppi)
Opslagcapaciteit RAM-geheugen Processor
16 GB 1 GB 1.4 GHz Samsung Exynos 4
Camera Accu MicroSD
1.9 en 8.0 megapixel 2.100 mAh Ja, tot 64 GB
Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on TumblrShare on RedditEmail this to someoneDigg thisBuffer this pageFlattr the authorShare on StumbleUpon

Dit vindt u misschien ook interessant..

129 Reacties

 1. frank zegt:

  ik vind julie een goede site met handige tricks, maar een vreselijke service. ik heb een week zonder mobiel moeten leven omdat julie te belabberd waren even te reageren. na 3 mails en meerdere reacties op dit forum ben ik zal maar gaan experimenteren met fixen wat me pas na precies een week gelukt is terwijl als julie me dit verteld hadden hij al binnen 2 dagen gerepareerd had kunnen zijn. erg jammer
  -Frank

  • Telefoonrooten.nl Telefoonrooten.nl zegt:

   Na 3 mails had je inderdaad mogen verwachten dat je geholpen werd. Deze reacties worden door iemand anders gedaan dan de e-mails, daardoor is waarschijnlijk het probleem ontstaan. Wij gaan het er intern over hebben. Je moet je wel bedenken dat deze site totaal niet rendabel is (lees: met moeite één euro per dag oplevert) hiervoor kunnen wij nou eenmaal geen top klantenservice leveren, hoe graag we dat ook zouden willen. Fijn dat je de informatie op de site waardeert en het is gelukt het toestel te herstellen. Excuses voor het ongemak.

 2. Dorus zegt:

  Als ik snel op het Build-nummer klik, dan komt er de tekst ‘niet nodig, ontwikkelingsstand is al ingeschakeld’ en mijn root werkte niet toen ik dus stap 4 voor een deel geskipt had…

  • Dorus zegt:

   Ik heb samsung kitkat 4.4, daar ligt het waarschijnlijk aan… samsung galaxy S3 Neo, bijna hetzelfde als s3 maar met meer geheugen en wat minor changes

 3. Johan zegt:

  Probleem, heb net geprobeerd de telefoon te rooten en alles lijkt goed te gaan. Odin geeft :

  Get PIT for mapping..
  Firmware update start..
  recovery.img
  NAND Write Start!!
  cache.img
  RQT_CLOSE !!
  RES OK !!
  Removed!!
  Completed..
  All threads completed. (succeed 1 / failed 0)
  Added!!

  en PASS,

  Ik kan alleen mijn telefoon helemaal niet meer opstarten, valt iedere keer terug in het scherm met de tekst:

  Downloading, do not turn off target.

  Uitzetten lukt niet, batterij eruit lukt ook niet echt. niets helpt. Paniek modus.

  Iemand een idee….

 4. Bert zegt:

  Hallo,

  Ik had al een bericht geplaatst maar blijkbaar is er iets niet goed gegaan.

  Ik heb alle stappen gevolgd. ODIN geeft ook “PASS” aan, maar nadat de telefoon reboot en heel eventjes normaal opstart, schiet hij naar het volgende scherm: “Downloading… Do not turn off target!!” (ik start de telefoon normaal op, dus niet in download mode).

  Ik heb het proces meerdere malen opnieuw uitgevoerd en ook met nieuwere versies van ODIN; geen resultaat. Langere tijd wachten heeft ook geen zin. Wat kan ik doen?

  Bij voorbaat dank,

  Bert

 5. corné zegt:

  Hallo,

  Ik heb dit stappenplan gevolgd , alleen blijf mijn telefoon nu hangen op het scherm waarin staat: Downloading… Do not turn off target!! Heeft er iemand misschien een idee of handleiding hoe ik dit kan oplossen, heb er zelf niet zo veel verstand van helaas. (het gaat om een Galaxy i9305).

  Bedankt alvast.

 6. eren zegt:

  beste mensen ik heb een braagje ik probeer het te rooten maar als ik daarna op start klik doet hij ff wat en daarna niks meer en dan staat er failed kunne jullie me aub helpen

 7. Splashy zegt:

  Ik heb een geroote SIII, met Titanium backup heb ik een backup gemaakt, als ik een mastereset doe zouden veel aps weg zij en ook instellingen.

  Is na de master reset de telefoon helemaal terug naar fabrieksinstellingen? En moet deze dan weer geroot worden, of staat Titanium er nog gewoon op en kan ik de backup terugzetten?

  • Telefoonrooten.nl Telefoonrooten.nl zegt:

   Alles wordt verwijderd, dus ook Titanium. De backup die is gemaakt moet je even op je computer zetten (misschien zet titanium het ook wel in de cloud) en als je telefoon gereset is zet je Titanium er weer op en de backup en kan je deze via de app weer herstellen. Succes!

 8. Ricardo zegt:

  Hij is geroot.
  Comment is to short xDDDDD

 9. ricardo zegt:

  Heej Telefoonrooten.nl

  Ik heb gedaan wat je voorstelde en dit is het resultaat:
  http://www.fileupload.nl/f70b874363f64d2c
  Is dit correct?

  Sorry dat ik dit via fileupload hebt gedaan, maar had zo snel ff geen andere opties.

 10. dre zegt:

  kan ik deze ook gebruiken voor met de nieuwste firmware van afgelopen maand van de s3 ?

 11. ricardo zegt:

  Ik heb hetzelfde probleem als wat laatst omschreven werd:

  Hij blijft staan op Downloading… Do not turn of target !!

  Telefoon is gewoon verbonden, verbinding niet verbroken…
  Ook geeft hij is odin aan dat Auto Reboot aangevinkt staat maar, dan wel op deze manier:http://www.fileupload.nl/60722c1173366a0b

 12. Vanherck Dirk zegt:

  ik heb de handleiding gevolgd en gsm in download functie gezet maar die is ondertussen al 2 u bezig
  en gsm geeft downloading do not turn off target is dit normaal???

  • Telefoonrooten.nl Telefoonrooten.nl zegt:

   Soms wil dit wel eens vastlopen als de verbinding plotseling wordt onderbroken, of de computer de telefoon niet herkent in download mode. Je kan het toestel gewoon uitschakelen en het opnieuw proberen.

 13. Klaas zegt:

  Hoi,

  Ik wil graag mijn S3 flashen naar CM 11. Ik heb dit geprobeerd via de Cyanogenmod installer, maar dit werkt niet. Hij geeft aan dat mijn device niet geschikt is.. Helaas.. Nu wil ik het handmatig doen, maar zie door de bomen het bos niet meer.. Welke methode is het veiligst en het makkelijkst? Odin? Hebben jullie hier een turorial voor en kan ik zomaar een CM 11 uit de lijst pakken voor mijn S3 of brick ik hem dan? Welke cm 11 is geschikt? en waar vind ik dan de gapps? Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen

  alvast bedankt!

  • Telefoonrooten.nl Telefoonrooten.nl zegt:

   Gebruik de methode die wij hierboven hebben omschreven. Daarna kan je CM11 voor je toestel hiervandaan halen. Deze dien je vervolgens via de recovery flashen. Als je er niet uitkomt kun je ons een mailtje sturen of een reactie hieronder plaatsen.

 14. stephan zegt:

  Hey
  bedankt voor de tutorial van het rooten, maar ik vroeg me af of ik me toestel via de supersu weer kon unrooten door middel van de volledige unroot aan te klikken? En zo ja als ik dat doe, worden dan al je bestanden van je telefoon verwijdert?
  Bij voorbaat dank,
  Stephan

  • Telefoonrooten.nl Telefoonrooten.nl zegt:

   Ja deze optie kun je gewoon gebruiken om je telefoon te unrooten.
   De bestanden op je telefoon blijven behouden als je gebruik maakt van deze methode.

   • Stephan zegt:

    Bedankt voor de snelle reactie, maar ik had al wat research gedaan en ik kom heel vaak iets tegen met triangle away waar mee je een flashcounter op 0 zou zetten ofzoiets. Moet ik dat ook doen of niet? Alvast bedankt voor het antwoorden
    Met vriendelijke groet,
    Stephan

    • Telefoonrooten.nl Telefoonrooten.nl zegt:

     Dit mag je helemaal zelf weten. Met triangle away gaat alleen de gele driehoek bij het opstarten weg.

 15. dre zegt:

  ik heb me s3 lang geleden geroot en draai nog op versie 4.1.2 (dec 2012)

  ik wil graag naar 4.3 of de reeds nieuwste versie die bekend is

  mijn vraag is kan ik mijn firmware via kies updaten naar de laatste update zonder dat het ernstige gevolgen heeft voor mijn telefoon ondanks deze 4.1.2 geroot is ?

  alvast bedankt mvg Andrew

 16. arv zegt:

  Ik heb het hele gedoe met volume up gehad, nu is mijn samsung galaxy s3 aan het dowloaden. Hoe lang duurt dit ongeveer?

 17. Kees Roelofs zegt:

  Ik heb getracht mijn S3 (Android 4.3) te rooten volgens de uitgebreide handleiding. Alles verliep zoals vermeld en mijn telefoon startte weer netjes op. Geen vuiltje aan de lucht dus! Alleen geeft Root Checker aan dat ik geen root toegang heb, hetgeen volgens mij betekent dat het rooten mislukt is. Vervolgens heb ik de procedure een aantal keren herhaald met hetzelfde resultaat. Odin geeft geen foutindicatie. Doe ik iets fout, of heb je nog tips?

 18. Sjaak zegt:

  Ik heb mijn telefoon geroot maar bij sommige apps die root nodig hebben zeggen dat ik geen root-privilege nodig heb hoe zorg ik ervoor dat dit gewoon kan??

 19. b-h- zegt:

  hallo,

  mijn tel gaat gewoon niet meer aan, ik krijg alleen een samsung logo keer op keer.,, en als die op de later is verschijnt een batt.. maar daar blijft het ook bij.. wat kan ik hieraan doen.??

  B.hal

 20. sander zegt:

  ik heb hem via de stappen gedaan alleen ik merk geen verschil met eerste versie zonder root

  ik dacht dat namelijk dat je gewoon dingen kon veranderen maar er gebeurt niks

  kan iemand helpen

  alvast bedankt

  sander

  • Telefoonrooten.nl Telefoonrooten.nl zegt:

   Je ziet hier niet direct resultaat van.
   Root dient ervoor dat je root-apps kunt installeren en Custom ROM’s kan flashen.

 21. maik zegt:

  als de telefoon geroor is kan ik deze dan ook unrooten?

 22. bart zegt:

  hee ik heb dit geprobeerd maar het is volgens mij helemaal mis gegaan. mijn galaxy s3 blijft hangen op het ‘donwloading… do not turn off target!!’ scherm en ik heb alles geprobeerd met reboot enzo.
  kan iemand mij helpen, ik kan mijn mobiel nu helemaal niet meer gebruiken???

 23. Tim zegt:

  Ik heb android 4.3 op mijn toestel staan. Kan ik hiermee dezelfde links als hierboven gebruiken en zo nee welke dan?

 24. Richard zegt:

  Hoe kan ik mijn toestel updaten met een nieuwere versie van clockworkmod. Toestel is al geroot met bovenstaande stappen en draai een custom rom (Glamour). Alvast dank. Mvg.

 25. Rik Wouters zegt:

  Is er misschien al een ROM voor 4.4 Kitkat op de galaxy S3?

  • Telefoonrooten.nl Telefoonrooten.nl zegt:

   Er zijn er meerdere.
   Ze zijn echter nog niet betrouwbaar genoeg als dagelijkse ROM.
   Als je een aantal bugjes niet erg vindt, hier is de (naar onze mening) beste 4.4 te vinden voor de S3: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2524285.

   • Annemarie zegt:

    In januari schreven jullie dat er al meerdere ROMs waren voor 4.4 Kitkat op de S3 maar dat ze toen nog niet betrouwbaar genoeg waren. Hoe is dat nu, in mei? Ik heb zojuist mijn S3 geroot volgens bovenstaande (hele duidelijke) uitleg, waarvoor dank! Maar welke ROM kies ik nu?

    • Telefoonrooten.nl Telefoonrooten.nl zegt:

     De ROM waar wij het meeste gecharmeerd over zijn voor de S3 is deze: http://forum.xda-developers.com/galaxy-s3/development/galaxy-s3-i9300-kk-4-4-2-t2705023. Met deze ROM kun je het toestel helemaal naar eigen stijl ‘tweaken’. Hierdoor is de ROM van heel standaard, naar uniek in te stellen. Als je er niet uitkomt met de Engelse instructie om deze ROM te flashen dan geef je maar een reactie terug. Succes!

     • Annemarie zegt:

      Het is gelukt! Heel erg bedankt voor deze link. De installatie ging snel en gemakkelijk en mijn telefoon is er erg mee opgeknapt qua prestaties! Een klein dingetje is nog niet in orde, ik kan niet meer swypen. De instellingen staan goed maar er worden geen woorden gevormd. Da’s het enige jammere, voor de rest ben ik erg tevreden: over jullie hulp, de duidelijke tutorial en de link :) Bedankt!

     • Telefoonrooten.nl Telefoonrooten.nl zegt:

      Dat is vervelend, hier heb ik niet 1-2-3 een oplossing voor. Je zou TouchPal X kunnen gebruiken. Werkt iets minder fijn, maar werkt hetzelfde en is gratis.

 26. Jeffrey zegt:

  Hoort het dat hij in ODIN lang blijft hangen op Get PIT for mapping..

  • Telefoonrooten.nl Telefoonrooten.nl zegt:

   Nee dit hoort niet.
   Meer mensen hebben last van dit verschijnsel.
   Probeer het opnieuw met een andere USB-poort en als dit niet werkt probeer het dan is met een andere Odin versie.

 27. Karel zegt:

  Hallo,
  Onlangs men S3 geroot via deze tips en alles is goed verlopen.
  Maar nu blijkt dat wanneer ik S voice probeer te gebruiken, ik geen voice feedback meer krijg. En in de settings staat die wel degelijk aan.
  Ik gebruik de Wanamlite ROM

 28. Guido zegt:

  Hoi,
  Ik heb mijn telefoon geroot omdat hij de hele tijd bleef vastlopen bij het samsung opstartscherm. Factory reset werkte namelijk niet.

  Na alle stappen met succes te hebben verlopen blijft mijn s3 nog steeds vastlopen bij het Samsung scherm. Heeft u enig idee wat ik nog kan proberen om dit op te lossen?

  Alvast bedankt.

 29. Rik zegt:

  Is er een betrouwbare methode om de firmware van een S3 te downgraden naar Android v4.3 naar v4.2.2 (of v4.1.2)? Na de upgrade naar v4.3 werken er allerlei zaken niet mee, met als belangrijkste issue voor mij is dat de synchronisatie (contacten en agenda’s) met Outlook niet meer werkt. Wie kan/wil mij (en anderen) adviseren? Hoe kom ik bijv. aan deze firmware?

 30. Yella zegt:

  Nice tutorial, ik wil mijn S3 gaan rooten omdat de “menu” en “back” button niet meer werken en heb gelezen dat je deze buttons on screen kan krijgen op een geroote S3. Ik heb Android 4.1.2 erop staan, kan ik deze tutorial dan gewoon volgen? Hou ik dan Android 4.1.2 of heeft de CF-Root-SGS3-v6.3 een andere basis?

 31. Karel zegt:

  Is er al een Rom 4.4 voor de S3?

  • Telefoonrooten.nl Telefoonrooten.nl zegt:

   Er zijn wel Android 4.4 ROM’s, maar die bevatten in dit stadium nog een aantal hinderlijke bugs.
   Deze ROM’s zijn dus nog niet te gebruiken als dagelijkse firmware.

   Eind februari komt Samsung waarschijnlijk zelf met zijn Android 4.4 KitKat ROM voor de S3.
   Wij verwachten dat begin februari de eerste goed werkende 4.4 ROM’s beschikbaar zijn via de custom ROM community.

 32. Rinie zegt:

  Hey daar.
  heb bovenstaande tutorial gedaan, alles loopt ook, maar krijg exact zelfde telefoon instellingen terug na herstart.
  Ik wil rooten omdat ik de apps die ik niet gebruik (samsung eigen apps) eraf wil halen, maar dat gaat nog steeds niet.

  • Telefoonrooten.nl Telefoonrooten.nl zegt:

   Check is met Root Checker of het rooten is gelukt.
   Om apps te verwijderen moet je een app als Root Uninstaller gebruiken.
   Kies wel zorgvuldig de apps die je wilt verwijderen, want je kan ook bij een deel van het systeem komen.

   • Rinie zegt:

    TNX!
    Kwam daar al een heel eind mee…
    bedankt, en erg tof dat iemand de moeite neemt om anderen op deze manier te helpen!
    Hulde.

 33. Eugene zegt:

  Ik bedoel dus eigenlijk

  Ik wil geen root op de telefoon ,maar alleen de telefoon flashen zodat er alleen de orginele Samsung software erop komt te staan( zonder T-Mobile) dus eigenlijk gewoon een unbranded toestel

  maar ik zie overal dat je met odin dit en dat en zus en zo moet downloaden wat resulteerd in een gerooted telefoon en dat is dus niet de bedoeling.

  alvast bedankt

 34. Eugene zegt:

  Hoi ,

  Mijn vraag: Moet je een samsung rooten voor je deze gaat flashen?? heb namelijk zelf een Sony Xperia en dit gaat echter veel makkelijker naar mijn ervaring maar kom overal een heel gedoe met odin tegen waardoor ik niet zo sta te springen om deze te flashen

  Mijn vriendin heeft een S3 van T-Mobile en wil die troep eraf hebben en natuurlijk ook zodat zijn net als een unbranded toestel de updates gewoon kan ontvangen zonder te wachten

 35. jeroen zegt:

  beste Daan,

  Hoe nu de update naar 4.3 erop te zetten, mijn vrouw heeft hem wel ontvangen, maar omdat de mijne geroot is gaat dat niet op de gebruikelijke manier

  • Telefoonrooten.nl Telefoonrooten.nl zegt:

   Dit kun je doen door een Custom ROM te downloaden en vervolgens te flashen, maar je kan ook de originele firmware via Odin erop zetten. Ik neem aan dat je de root wilt behouden, dus raad ik aan om bv. deze ROM te downloaden.
   1. Zet dit .zip bestand op je sd-kaart en start vervolgens je telefoon op in recovery mode.
   2. Maak een back-up!
   3. Flash het bestand.
   4. Herstart je telefoon een download en installeer dit bestand.
   5. Herstart je telefoon een download en installeer deze app.
   6. Herstart je telefoon.

   Als je meer hulp nodig hebt moet je deze reactie even mailen en dan helpen we je verder.

   • Jeroen zegt:

    Is mijn telefoon hierna weer leeg? Of blijven apps en instellingen behouden?

    • Telefoonrooten.nl Telefoonrooten.nl zegt:

     Ik zie je reactie helaas nu pas.

     Het werkt altijd beter als je een volledige factory reset uitvoert, maar deze ROM kun je gewoon zonder gegevens verlies uitvoeren. Toch raad ik je aan om een back-up te maken in de recovery modus, als er iets mis mocht gaan kun je deze makkelijk weer terug flashen op je telefoon.

  • Jeroen zegt:

   Ik heb de slimrom die eerder genoemd werd gedownload. Ga ik die dmv Cwm installeren? Ben, na mijn eerdere ervaringen, beetje huiverig

 36. edwin zegt:

  Na mijn update naar 4.3 via de originele manier deze melding: Er is geen SU binary geinstalleerd, en SuperSU kan deze niet installeren. Dit is een probleem!

 37. salims zegt:

  als ik mijn mobiel uitzet dan staat r bij odin. removed!!!.
  en als ik m eer aanzet in download mode .. dan vind ie m niet ?? :(

 38. johan zegt:

  wat is nu de meest stabiele root voor de s3?
  aangezien ik graag de 4.3 wil hebben ;-)

 39. Jeroen zegt:

  Heel erg bedankt voor de hulp!!! Super, alles is nu in orde!!!

 40. Peter zegt:

  Een tijdje geleden deze fijne handleiding gevold en mijn SIII geroot. Ging prima. Android 4.3 komt er binnenkort aan. Ik keek eens of die er al was maar kreeg de volgende melding: “Uw apparaat is aangepast. Software-updates zijn niet beschikbaar.” Dat kreeg ik niet te zien voordat ik geroot had. Kan ik geen updates uitvoeren als mijn SIII geroot is?

  • Telefoonrooten.nl Telefoonrooten.nl zegt:

   Je kan wel updates uitvoeren, alleen niet via de officiële kanalen.
   Je mag ons een mailtje sturen als de officiële 4.3 update er is en dan krijg je van ons een installatie handleiding.
   Ik zou echter wachten tot de Custom ROM community ermee aan de slag is geweest, zodat je niet moet wachten tot er weer een root beschikbaar is.

 41. De Neef Dries zegt:

  Beste,

  ‘k heb mijn galaxy S3 enkele maanden geleden geroot :-)
  ik zou nu terug willen overstappen naar de originele Android besturing, hoe maak ik de root ongedaan?
  Hoe zet ik de originele besturing er weer op?

  Dank bij voorbaar

 42. Bolino zegt:

  Hallo,

  Ik zie in de handleiding staan dat er een 6.3 versie is gebruikt, maar als ik ga Google-en kom ik ook een 6.4 tegen.
  Maakt dit veel uit? Kan ik ook gewoon de nieuwste 6.4 gebruiken?

  En hoe zit het dan als Android een update heeft? Moet ik dan opnieuw rooten of hoe gaat dat dan precies?

  Ik heb mijn s3 inmiddels 4 maanden en ik wordt gek van al die beperkingen.

  Groetjes Bolino

  • Telefoonrooten.nl Telefoonrooten.nl zegt:

   Je kan ook gewoon de nieuwste gebruiken. Zodra je de update installeert dien je het toestel weer opnieuw te rooten.

   • Bolino zegt:

    Inmiddels heb ik mijn S3 geroot. (redelijk) duidelijke handleiding. Bedankt daarvoor.
    Uiteraard is de root voor velen, inclusief mezelf, bedoeld om nutteloze (/meegeïnstalleerde) apps uit te zetten. Nu ga ik kijken in bij ‘Instellingen’ – ‘Applicatiebeheer’ – ‘Actief’ en krijg ik nog steeds een waslijst te zien van apps die draaien. Hoe weet je wat je wel en wat je niet kan verwijderen zonder je S3 in een boot loop te werken?

    Groetjes

 43. Bolino zegt:

  Hey!

  Klein vraagje. Mocht er iets fout gaan om wat voor reden dan ook, is er dan een ‘unroot-tutorial’ beschikbaar om de Galaxy S3 naar originele fabrieksintellingen terug te zetten?

  Gr.

 44. linda zegt:

  ik krijg deze melding waardoor het blijkbaar niet gelukt iss:

  All threads completed. (succeed 0 / failed 0)

  • Filip zegt:

   Ik heb dat ook eerst gekregen, komt omdat je op de telefoon eerst nog op ‘volume up’ moet duwen eerst (continue). Dit gedeelte vond ik ook niet direct terug in de tutorial. mvg Filip

 45. nuno zegt:

  moet je een sd kaart te hebben om het te laten werken

 46. adem zegt:

  hallo mijn telefoon is uitgevallen en alleen en blauwe lichtje brand toen ik hem aanzetten ging die niet verder dan Samsung dat bleef maar opnieuw terug komen en blauwe lichtje knippert wat kan ik er aan doen help!!

 47. jan zegt:

  Hallo, dank je voor de duidelijk uitleg, echter staat hij al een aantal minuten op NAND Write start en de telefoon geeft een lange blauwe balk en meer niet, wat nu?
  Groet,
  jan

 48. vaness zegt:

  Hoi, ik heb een samsung 3s en upgrade gedaan naar 4s, maar nu heb ik spijt! Ik wil graag mijn oude 3s terug? Ik heb de stappen gevolgd maar misschien vergis ik mij, het toestel staat nog steeds of 4s. Heb ik iets verkeerds gedaan?

 49. jeroen zegt:

  Ik heb geroot zonder de s3 in zijn fabrieksinstellingen te herstellen, kan dit kwaad?

 50. jocelyn zegt:

  hoe lang duurt het rooten? odin 3 blijft namelijk best lang al op ” Get pit for mapping” staan. is dit normaal?

 51. Jordy zegt:

  Mijn Galaxy S3 laad ook sinds een tijd zeer traag op. soms 10% per uur. als ik mijn S3 reboot is dit probleem ook verholpen dan? overigens al nieuwe accu/lader geprobeerd.

  Gr Jordy

  • Telefoonrooten.nl Telefoonrooten.nl zegt:

   Een root gaat hiervoor waarschijnlijk niet helpen. Ik denk dat het aan USB-kabel of je micro USB poort ligt.

  • Bart Wijnen zegt:

   Probeer even het ram geheugen te legen.
   Haal de accu eruit, Telefoon uit dus.

   Hierna druk 30 sec lang de knop in om het toestel in te schakelen.
   Hierbij word het RAM geheugen geleegd. Een flash uitvoeren dus.

   Dan gewoon weer opstarten en zou het opgelost moeten zijn.
   Heeft bij mij ook gewerkt. ( dit geld ook voor andere toestellen, werkt tevens ook goed bij laptops die niet meer goed of niet opladen ).

 52. Alex zegt:

  Heb nu twee galaxy S3 gedaan. beide zonder problemen. belangrijk eerst firmware te upgraden en daarna opnieuw op te starten zodat samsung kies niet in de weg zit. installaties zijn probleemloos verlopen

 53. kevin zegt:

  kan je ook gratis in app purchases uitvoeren bijv : monster warlord :)
  (echt een super spel ik raad het aan om te spelen) of kan dat niet :(

 54. Cem zegt:

  Heej wil graag me telefoon rooten maar ik zie hier iets over kies en dan odin en flash diten dat snap er eerlijk gezegt niks van….. Ben een pro in jailbreaken alle versies gejailbreak costums enz gemaakt dit en dt maarsinds kort heb ik een galaxy s4 en android is zooo anders dn iphone dit is wel heel anders …. Hulp aub

  • Telefoonrooten.nl Telefoonrooten.nl zegt:

   Wij proberen onze handleidingen te schrijven voor leeks. Voor vragen kun je ons altijd mailen, het e-mailadres staat in de footer. Doe stap voor stap wat er in de handleiding staat en er kan niks mis gaan. Succes!

   • Jon zegt:

    Waarom is de versie van de root software in de handleiding 6.3 en op jullie afbeeldingen v6.4?
    Zit daar een verschil op? Welke gebruiken we best?

    • Telefoonrooten.nl Telefoonrooten.nl zegt:

     Het maakt niet uit welke versie je gebruikt. Wij hebben de afbeeldingen gemaakt met de Kies versie die geïnstalleerd stond. Succes met het rooten!

 55. dre zegt:

  Ik heb hem nu geroot
  Maar wat kan ik nu extra doen dan?
  Want zie geen verschil met voor de root
  Kan die vervelende standaard apps van samsung nog steeds niet verwijderen

  En kan ik nu nog steeds de firmware update van samsung zelf toepassen als die geroot is?

  Groetjes

 56. richard zegt:

  Ook via Parallels Desktop op MACOSX prima verlopen, bedankt!

 57. sgs3 zegt:

  Super bedankt! Werkt helemaal top hier, geen problemen gehad. Vergeet hem inderdaad niet in usb foutopsporing te zetten, anders gaat het fout!

 58. Lars zegt:

  Ik wil telefoonrooten erg bedanken!

  Heeft mij erg geholpen, hele goede duidelijke turtorial!
  Snel klaar, erg makkelijk!

  Bedankt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>