Samsung Galaxy S3 root

Samsung bracht in mei 2012 de Galaxy S3 op de markt in Europa. Dit toestel betekende de definitieve doorbraak voor Samsung met Android-smartphones. Sinds de release heeft de Galaxy S3 menig verkooprecord verbroken. Er zijn verschillende manieren om een Galaxy S3 root uit te voeren, onderstaande heeft onze voorkeur.

Benodigdheden

Let op deze root is enkel voor de Samsung Galaxy S3 (GT-I9300) ben je in het bezit van de GT-I9305 raadpleeg dan deze handleiding!
1) Een PC met Windows
2) De USB-kabel
3) Samsung Galaxy S3 (GT-I9300)
4) Installeer Samsung Kies
5) Download CF-Auto-Root-m0-m0xx-gti9300

De Samsung Galaxy S3 rooten


1) Pak het bestand CF-Auto-Root-mo-moxx-gti9300 uit en plaats deze bestanden op je bureaublad.

2) Open het programma Odin (een van de net uitgepakte bestanden).

3) Klik in Odin op de knop PDA en kies voor het bestand CF-Auto-Root-m0-m0xx-gti9300.tar.md5.

4) Schakel USB-foutopsporing in op je toestel. Ga naar Instellingen >> Toestel-info >> Druk 7 keer op het buildnummer. Doe vervolgens dit: Instellingen >> Ontwikkelaarsopties >> USB-foutopsporing aanvinken.

5) Schakel je telefoon uit en start deze in downloadmodus, dit doe je als volgt, druk de onderste volume knop, de home button en de uit/aan knop tegelijkertijd in en houdt deze even vast. Als het goed is kom je nu bij een Warning scherm. Ga verder door op de volume knop omhoog te drukken.

6) Sluit je toestel met de USB-kabel aan op de computer.

7) Zorg dat in Odin alleen het vakje Auto Reboot aangevinkt staat. Druk daarna op de start knop om de Galaxy S3 root in gang te zetten.

Na het doorlopen van dit stappenplan heb je de Samsung Galaxy S3 root met succes uitgevoerd. Een wereld met bijna onbeperkte mogelijkheden gaat voor je open. Mocht je een custom rom willen installeren dan verwijzen we je met alle plezier door naar xda-developers. Hulp nodig? Dan kun je ons gewoon een mailtje sturen.


Specificaties

Merk en serie Besturingssysteem Schermdiagonaal
Samsung  Galaxy S3 Google Android 4.1 Jellybean 4.8” 1280 x 720 (306 ppi)
Opslagcapaciteit RAM-geheugen Processor
16 GB 1 GB 1.4 GHz Samsung Exynos 4
Camera Accu MicroSD
1.9 en 8.0 megapixel 2.100 mAh Ja, tot 64 GB

70 thoughts on “Samsung Galaxy S3 root

 1. Ik heb een geroote SIII, met Titanium backup heb ik een backup gemaakt, als ik een mastereset doe zouden veel aps weg zij en ook instellingen.

  Is na de master reset de telefoon helemaal terug naar fabrieksinstellingen? En moet deze dan weer geroot worden, of staat Titanium er nog gewoon op en kan ik de backup terugzetten?

  1. Alles wordt verwijderd, dus ook Titanium. De backup die is gemaakt moet je even op je computer zetten (misschien zet titanium het ook wel in de cloud) en als je telefoon gereset is zet je Titanium er weer op en de backup en kan je deze via de app weer herstellen. Succes!

 2. Hoi,

  Ik wil graag mijn S3 flashen naar CM 11. Ik heb dit geprobeerd via de Cyanogenmod installer, maar dit werkt niet. Hij geeft aan dat mijn device niet geschikt is.. Helaas.. Nu wil ik het handmatig doen, maar zie door de bomen het bos niet meer.. Welke methode is het veiligst en het makkelijkst? Odin? Hebben jullie hier een turorial voor en kan ik zomaar een CM 11 uit de lijst pakken voor mijn S3 of brick ik hem dan? Welke cm 11 is geschikt? en waar vind ik dan de gapps? Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen

  alvast bedankt!

  1. Gebruik de methode die wij hierboven hebben omschreven. Daarna kan je CM11 voor je toestel hiervandaan halen. Deze dien je vervolgens via de recovery flashen. Als je er niet uitkomt kun je ons een mailtje sturen of een reactie hieronder plaatsen.

 3. In januari schreven jullie dat er al meerdere ROMs waren voor 4.4 Kitkat op de S3 maar dat ze toen nog niet betrouwbaar genoeg waren. Hoe is dat nu, in mei? Ik heb zojuist mijn S3 geroot volgens bovenstaande (hele duidelijke) uitleg, waarvoor dank! Maar welke ROM kies ik nu?

   1. Het is gelukt! Heel erg bedankt voor deze link. De installatie ging snel en gemakkelijk en mijn telefoon is er erg mee opgeknapt qua prestaties! Duidelijke tutorial :) Bedankt!

 4. Hey
  bedankt voor de tutorial van het rooten, maar ik vroeg me af of ik me toestel via de supersu weer kon unrooten door middel van de volledige unroot aan te klikken? En zo ja als ik dat doe, worden dan al je bestanden van je telefoon verwijdert?
  Bij voorbaat dank,
  Stephan

  1. Ja deze optie kun je gewoon gebruiken om je telefoon te unrooten.
   De bestanden op je telefoon blijven behouden als je gebruik maakt van deze methode.

   1. Bedankt voor de snelle reactie, maar ik had al wat research gedaan en ik kom heel vaak iets tegen met triangle away waar mee je een flashcounter op 0 zou zetten ofzoiets. Moet ik dat ook doen of niet? Alvast bedankt voor het antwoorden
    Met vriendelijke groet,
    Stephan

 5. Ik heb mijn telefoon geroot maar bij sommige apps die root nodig hebben zeggen dat ik geen root-privilege nodig heb hoe zorg ik ervoor dat dit gewoon kan??

 6. ik heb hem via de stappen gedaan alleen ik merk geen verschil met eerste versie zonder root

  ik dacht dat namelijk dat je gewoon dingen kon veranderen maar er gebeurt niks

  kan iemand helpen

  alvast bedankt

  sander

 7. Hoe kan ik mijn toestel updaten met een nieuwere versie van clockworkmod. Toestel is al geroot met bovenstaande stappen en draai een custom rom (Glamour). Alvast dank. Mvg.

 8. Is er een betrouwbare methode om de firmware van een S3 te downgraden naar Android v4.3 naar v4.2.2 (of v4.1.2)? Na de upgrade naar v4.3 werken er allerlei zaken niet mee, met als belangrijkste issue voor mij is dat de synchronisatie (contacten en agenda’s) met Outlook niet meer werkt. Wie kan/wil mij (en anderen) adviseren? Hoe kom ik bijv. aan deze firmware?

 9. Nice tutorial, ik wil mijn S3 gaan rooten omdat de “menu” en “back” button niet meer werken en heb gelezen dat je deze buttons on screen kan krijgen op een geroote S3. Ik heb Android 4.1.2 erop staan, kan ik deze tutorial dan gewoon volgen? Hou ik dan Android 4.1.2 of heeft de CF-Root-SGS3-v6.3 een andere basis?

   1. Ok, thnx! Eenmaal geroot kun je niet op normale manier Android updaten mocht er een update zijn? Updates van FB en dergelijke blijf je gewoon binnenhalen via Play store met de stock ROM?

    1. Dat klopt beide.
     Maar het updaten van je telefoon is niet echt lastig.
     Je zoekt gewoon de versie die je wilt hebben en flasht deze vervolgens via Odin op je telefoon.
     Dit is hetzelfde proces als je voor het rooten hebt uitgevoerd alleen dan met een ander bestand.

 10. het was heel snel voor elkaar ..moest alleen ff de de download mode ( power/home button DOWN) door krijgen.. in de instructies word namelijk de volume up vermeld wat je doorstuurt naar de recovery mode

  1. Er zijn wel Android 4.4 ROM’s, maar die bevatten in dit stadium nog een aantal hinderlijke bugs.
   Deze ROM’s zijn dus nog niet te gebruiken als dagelijkse firmware.

   Eind februari komt Samsung waarschijnlijk zelf met zijn Android 4.4 KitKat ROM voor de S3.
   Wij verwachten dat begin februari de eerste goed werkende 4.4 ROM’s beschikbaar zijn via de custom ROM community.

 11. Hey daar.
  heb bovenstaande tutorial gedaan, alles loopt ook, maar krijg exact zelfde telefoon instellingen terug na herstart.
  Ik wil rooten omdat ik de apps die ik niet gebruik (samsung eigen apps) eraf wil halen, maar dat gaat nog steeds niet.

  1. Check is met Root Checker of het rooten is gelukt.
   Om apps te verwijderen moet je een app als Root Uninstaller gebruiken.
   Kies wel zorgvuldig de apps die je wilt verwijderen, want je kan ook bij een deel van het systeem komen.

  1. Dit kun je doen door een Custom ROM te downloaden en vervolgens te flashen, maar je kan ook de originele firmware via Odin erop zetten. Ik neem aan dat je de root wilt behouden, dus raad ik aan om bv. deze ROM te downloaden.
   1. Zet dit .zip bestand op je sd-kaart en start vervolgens je telefoon op in recovery mode.
   2. Maak een back-up!
   3. Flash het bestand.
   4. Herstart je telefoon een download en installeer dit bestand.
   5. Herstart je telefoon een download en installeer deze app.
   6. Herstart je telefoon.

   Als je meer hulp nodig hebt moet je deze reactie even mailen en dan helpen we je verder.

    1. Ik zie je reactie helaas nu pas.

     Het werkt altijd beter als je een volledige factory reset uitvoert, maar deze ROM kun je gewoon zonder gegevens verlies uitvoeren. Toch raad ik je aan om een back-up te maken in de recovery modus, als er iets mis mocht gaan kun je deze makkelijk weer terug flashen op je telefoon.

  1. Ik neem aan dat je ROM bedoelt? Dan zou ik voor de ROM van slimroms.net kiezen. De bovenstaande root methode werkt zeer goed en snel.

 12. Een tijdje geleden deze fijne handleiding gevold en mijn SIII geroot. Ging prima. Android 4.3 komt er binnenkort aan. Ik keek eens of die er al was maar kreeg de volgende melding: “Uw apparaat is aangepast. Software-updates zijn niet beschikbaar.” Dat kreeg ik niet te zien voordat ik geroot had. Kan ik geen updates uitvoeren als mijn SIII geroot is?

  1. Je kan wel updates uitvoeren, alleen niet via de officiële kanalen.
   Je mag ons een mailtje sturen als de officiële 4.3 update er is en dan krijg je van ons een installatie handleiding.
   Ik zou echter wachten tot de Custom ROM community ermee aan de slag is geweest, zodat je niet moet wachten tot er weer een root beschikbaar is.

    1. Er is wel een erg goede ROM met Android 4.3.2 beschikbaar: slimroms.net. Ik verwacht dat Android 4.4 binnenkort door dezelfde makers wordt vrijgegeven.

     De officiële S3 ROM komt over ongeveer 3 dagen denken wij.

 13. Beste,

  ‘k heb mijn galaxy S3 enkele maanden geleden geroot :-)
  ik zou nu terug willen overstappen naar de originele Android besturing, hoe maak ik de root ongedaan?
  Hoe zet ik de originele besturing er weer op?

  Dank bij voorbaar

 14. Hallo,

  Ik zie in de handleiding staan dat er een 6.3 versie is gebruikt, maar als ik ga Google-en kom ik ook een 6.4 tegen.
  Maakt dit veel uit? Kan ik ook gewoon de nieuwste 6.4 gebruiken?

  En hoe zit het dan als Android een update heeft? Moet ik dan opnieuw rooten of hoe gaat dat dan precies?

  Ik heb mijn s3 inmiddels 4 maanden en ik wordt gek van al die beperkingen.

  Groetjes Bolino

   1. Inmiddels heb ik mijn S3 geroot. (redelijk) duidelijke handleiding. Bedankt daarvoor.
    Uiteraard is de root voor velen, inclusief mezelf, bedoeld om nutteloze (/meegeïnstalleerde) apps uit te zetten. Nu ga ik kijken in bij ‘Instellingen’ – ‘Applicatiebeheer’ – ‘Actief’ en krijg ik nog steeds een waslijst te zien van apps die draaien. Hoe weet je wat je wel en wat je niet kan verwijderen zonder je S3 in een boot loop te werken?

    Groetjes

 15. Heb nu twee galaxy S3 gedaan. beide zonder problemen. belangrijk eerst firmware te upgraden en daarna opnieuw op te starten zodat samsung kies niet in de weg zit. installaties zijn probleemloos verlopen

 16. kan je ook gratis in app purchases uitvoeren bijv : monster warlord :)
  (echt een super spel ik raad het aan om te spelen) of kan dat niet :(

 17. Ik heb hem nu geroot
  Maar wat kan ik nu extra doen dan?
  Want zie geen verschil met voor de root
  Kan die vervelende standaard apps van samsung nog steeds niet verwijderen

  En kan ik nu nog steeds de firmware update van samsung zelf toepassen als die geroot is?

  Groetjes

  1. Om de systeem apps te verwijderen dien je een app als Root Uninstaller te downloaden. Om erachter te komen wat je allemaal met een root kunt verwijs ik je graag door naar een artikel van ons daarover: http://www.telefoonrooten.nl/redenen-om-je-android-te-rooten/ en naar dit artikel: http://www.telefoonrooten.nl/root-apps-die-je-moet-hebben/.

   Je kunt de officiele updates van Samsung installeren, maar niet via FOTA en de kans is groot dat je de root rechten kwijt raakt.

 18. Super bedankt! Werkt helemaal top hier, geen problemen gehad. Vergeet hem inderdaad niet in usb foutopsporing te zetten, anders gaat het fout!

 19. Ik wil telefoonrooten erg bedanken!

  Heeft mij erg geholpen, hele goede duidelijke turtorial!
  Snel klaar, erg makkelijk!

  Bedankt!

Geef een reactie