Samsung bracht in mei 2012 de Galaxy S3 op de markt in Europa. Dit toestel betekende de definitieve doorbraak voor Samsung met Android-smartphones. Sinds de release heeft de Galaxy S3 menig verkooprecord verbroken. Er zijn verschillende manieren om een Galaxy S3 root uit te voeren, onderstaande heeft onze voorkeur.

Benodigdheden

Let op deze root is enkel voor de Samsung Galaxy S3 (GT-I9300) ben je in het bezit van de GT-I9305 raadpleeg dan deze handleiding!
1) Een PC met Windows
2) De USB-kabel
3) Samsung Galaxy S3 (GT-I9300)
4) Installeer Samsung Kies
5) Download CF-Auto-Root-m0-m0xx-gti9300

De Samsung Galaxy S3 rooten


1) Pak het bestand CF-Auto-Root-mo-moxx-gti9300 uit en plaats deze bestanden op je bureaublad.

2) Open het programma Odin (een van de net uitgepakte bestanden).

3) Klik in Odin op de knop PDA en kies voor het bestand CF-Auto-Root-m0-m0xx-gti9300.tar.md5.

4) Schakel USB-foutopsporing in op je toestel. Ga naar Instellingen >> Toestel-info >> Druk 7 keer op het buildnummer. Doe vervolgens dit: Instellingen >> Ontwikkelaarsopties >> USB-foutopsporing aanvinken.

5) Schakel je telefoon uit en start deze in downloadmodus, dit doe je als volgt, druk de onderste volume knop, de home button en de uit/aan knop tegelijkertijd in en houdt deze even vast. Als het goed is kom je nu bij een Warning scherm. Ga verder door op de volume knop omhoog te drukken.

6) Sluit je toestel met de USB-kabel aan op de computer.

7) Zorg dat in Odin alleen het vakje Auto Reboot aangevinkt staat. Druk daarna op de start knop om de Galaxy S3 root in gang te zetten.

Na het doorlopen van dit stappenplan heb je de Samsung Galaxy S3 root met succes uitgevoerd. Een wereld met bijna onbeperkte mogelijkheden gaat voor je open. Mocht je een custom rom willen installeren dan verwijzen we je met alle plezier door naar xda-developers. Hulp nodig? Dan kun je ons gewoon een mailtje sturen.


Specificaties

Merk en serie Besturingssysteem Schermdiagonaal
Samsung  Galaxy S3 Google Android 4.1 Jellybean 4.8” 1280 x 720 (306 ppi)
Opslagcapaciteit RAM-geheugen Processor
16 GB 1 GB 1.4 GHz Samsung Exynos 4
Camera Accu MicroSD
1.9 en 8.0 megapixel 2.100 mAh Ja, tot 64 GB